LVT Lamberk I. – krátká reportáž..

Poslední červnový týden se, po roční pauze, opět konal  letní výcvikový tábor Psí školy „Na Ostrově“, a opět probíhal v našem oblíbeném areálu Lamberk.
A protože tyto články píši jako kroniku Psí školy, tak musí následovat i  krátké zápisky z dění tábora:
. příjezd v neděli odpoledne, ubytko, krátký agility trénink pro všechny, večeře, táborák – to vše za velmi příjemného letního počasí… pravda možná malinko dusného – něco jako před deštěm????…Shocked ale nikdo z nás nevěří, že by se naplnily předpovědi počasí, podle kterých bude pršet 3 následující dny…
. pondělí ráno: prší a to tak že vydatně! místo cvičení jdeme na společnou vycházku. Jsme všichni mokří i přes pláštěnky a gumáky na nohách, o psech ani nemluvím. Odměnou, za tu mokrou štrapáci, nám jsou skvělé třešně, které rostou na příjezdové cestě k areálu. Odpoledne cvičíme i v dešti a stále doufáme, že pršet přestane. Večer je polovina z nás zabalená v dekách v chatkách a polovina sedí u svíček v altánu místo táboráku.
. úterý ráno: prší, prší, jen se leje… Cvičíme, ale každý počítá, kolik suchého oblečení mu zbývá.. Není kde sušit mokré věci. V jídelně jsou sice krásná kamna, ale nemají rouru do komína… Po obědě někteří z nás odjíždí směr Brno pro zásoby suchého oblečení, gumáků, teplých dek atd. Lukáš s Peťou k tomu přivezou i projektor, abychom si večer mohli v jídelně promítnout nějaký film. Odpoledne cvičíme a zásoby suchého oblečení se tím tenčí na minimum. Teplota klesla minimálně  o 15 stupňů oproti neděli. Snažím se být optimistická, ale nějak to nejde…. Na večeři nás ovšem čeká skvělé překvapení – v jídelně je teplo, protože pan Ivoš – majitel areálu, neváhal , a  jel koupit tu chybějící rouru do kamen. Po večeři se z jídelny stává sušárna a ještě později kinosál. Promítají se „Muži v naději“. Po dvou studených dnech je to velmi příjemný večer.
. středa: sem tam sprchne – balada!!! Konečně můžeme normálně cvičit.Big Smile Ale pro jistotu vykupujeme zásoby zateplených gumáků v obchodu v Náměšti nad Oslavou – paní prodavačka byla opravdu velmi překvapená, když se jí v krámu vystřídalo tolik zájemců o „nyndžáky“ (rozuměj: pracovní zateplená gumová obuv v zelené barvě! Exciting)
. čtvrtek: pěkné počasí a vše probíhá tak jak má… Odpoledne za námi přijdede i figurant, a kdo chce, ten si může vyzkoušet i něco z „obran“. Naši psi dostávají od profíka pochvalu, protože od takové smečky různých plemen neočekával, že by se psi mohli chovat tak sebejistě. Nás to ovšem vůbec nepřekvapuje, protože Radana je to všechny už naučila předem! GrimaceVečer konečně došlo i na dlouho očekávané grilování hermelínů přímo v ohništi, a taky jsem si prosadila hru „Na Vaška“ – tolik štěstí!!!!Cry Prostě prima den. Jen k řece se tentokrát vůbec nevypravujeme, protože je po deštích rozvodněná a tudíž pro psiska hodně nebezpečná…
. pátek: nějak rychle to  uteklo… Amazing. Čeká nás poslední den a večer. Počasí je fajn, dopoledne cvičíme podle plánu a odpoledne běhají všichni celé parkury pod dohledem obecenstva.. Večer u ohně slavíme troje narozeniny: přesně v pátek je měla Evka, a v následující dny Svaťka a Vilma.
. sobota: nádherné letní ráno! Proč zrovna teď musíme jet domů?????

Poděkování všem účastníkům tábora!!!! Byli jste skvělá parta a tu nepřízeň počasí jste zvládli skvěle.
M and R
Foto z akce: Svaťka Lišková and spol.: 1. část, 2. část, Hanka Skolková,