Dvojzkoušky Rally obedience – reportáž

V neděli 24.3. jsme si oficiálně vyzkoušely pořádat zkoušky „mladého“ kynologického sportu Rally obedience. Pro představu, co to vlastně Rally obedience je: psovod jde se svým psem u nohy po očíslovaných kartách, u kterých se psem provádí jednotlivé cviky a tým by je měl splnit v předepsaném čase. Rozhodčí potom hodnotí jejich provedení a celkový projev psa při cvičení. „Relíčko“ mě nadchlo tím, že parkury jsou poskládané pokaždé z jiných cviků a v každé vyšší kategorii (celkově 4) jsou přidávány další složitější cviky a jejich variace.
Pokud by vás zajímaly podrobnosti, najdete je na stránkách Klubu Obedience CZ

V zimě jsem začala trénovat pár týmů a mým cílem bylo je dovést právě ke splnění nedělních zkoušek. To se za velké pomocí Dorky Anderlové povedlo a ještě jednou Dorce moc děkuji za všechny její rady a zkušenosti při tréninku a všem našim Ostrovankám moc gratuluji.
(Rozhodně se ale tomuto sportu v naší Psí škole nebudeme věnovat nějak masivně, protože je to opravdu velmi časově náročné. 🙂 )

Obrovské díky patří za přípravu a zpracování výsledků akce Vlaďce Homolové, která dodala i tradiční ceny pro nejlepší v podobě lahví skvělých moravských vín. A také Svaťce Liškové, která vyrobila pro všechny zúčastněné talismany pro štěstí a spolu s Olgou Vaverkovou a Radanou se postaraly o občerstvení přítomných účastníků akce.
V neposlední řadě děkuji milé a trpělivé slečně rozhodčí Báře Smolkové, která je navíc velmi otužilá a spolu s Dorkou zvládla stát na parkuru a posuzovat jednotlivé týmy, i když počasí bylo opravdu aprílové a dokonce nás postihlo i krupobití… 🙂 A poděkování i časoměřičkám Sylvě Zouharové a Hance Frimmelové – také si užily rozmary počasí…
No a na závěr díky všem závodnicím, že nám odpustily časový skluz, který byl způsoben mým špatným odhadem a nedostatkem zkušeností.
Nevím, jestli naše premiéra nebyla i zároveň derniérou v pořádání zkoušek nebo závodů v RO, ale to ukáže až čas. 🙂
M.V.