Letní Robinsonáda 2015 – reportáž ze závodu

Meteorologové slibovali, že se tropické teploty, které panovaly v průběhu brněnských kvalifikačních závodů už nebudou během léta opakovat… Grimace Vlastně se nespletli, protože vedro bylo ještě větší! Exciting. Ale mám pocit, že tentokrát jsme už všichni byli aklimatizovaní a lépe připravení – koneckonců „bylo léto, horké léto, léto jaké má být“! Victory Naše tradiční závody agility nazvané Letní Robinsonáda proběhly v sobotu 18.7. v trochu netradiční skladbě jednotlivých běhů. Vzhledem k tomu, že závodů, kde se běhají dvoje nebo i troje zkoušky během jednoho dne, je po celé republice velké množství, rozhodla jsem se, že je protentokrát vynecháme, a ze tří otevřených běhů pro všechny kategorie uděláme výběr těch nejlepších pro finálový běh, jehož vítězové si odvezou domů finanční odměnu. Podle toho, že byl závod obsazený už dlouhé měsíce, soudím, že se závodníkům tento nápad líbil! Girl
Do finále postupovalo  12 týmů z kat. small, 9 týmů z kat. medium a 21 týmů z kat. large, která byla jako vždy nejvíce obsazena. Parkury stavěla (také již tradičně) paní rozhodčí Lenka Pánková a perfektně vystihla myšlenku závodu, že se do finále mohou dostat i týmy, které nemají (zatím Victory) výkonnost A3. Obě jumpingové tratě byly rychlé a bez velkých úskalí, stačilo jen udržet pozornost až do cíle (což ovšem  bylo pro mnohé v tom pařáku problém Big Smile).  Finálový běh už byl prověřující a týmy musely pro vítězství pořádně zabojovat.
K mé velké radosti se do finálových běhů dostalo spousta domácích týmů: v kategorii small to byla Terezka Vaverková s Bony (tento tým bohužel nezvládl hned napoprvé těžký náběh do slalomu, takže z toho bylo odmítnutí, ale jinak byla radost se na ně dívat!) a Alenka Frimmelová s Angie, které zvládly trať bez trestných bodů, ale na které  zbylo nepopulární čtvrté místo, ale i tak zaslouží velkou gratulaci!!! V kat. medium jsme měli 4 želízka v ohni – Ivo Tesaře s Mímou, Janu Kopřivovou s Denym, Gabču Ředinovou s Šarí a Hanku Šebestovou s Agi. Ivoš a Jana skončili diskvalifikacemi, ale Gábi s Šarinkou obsadila třetí místo a domů si odvážela 600,- Kč a ještě lépe si vedla Hanka s Agi, která finálový běh vyhrála a získala tak prémii 1.200,- Kč.Exciting Z celkového počtu 43 týmů kat. large se do finále probojovaly Hanka Skolková s Darkem, Jirka Skolek s Miou, Radana Růžičková s Ready a Hanka Frimmelová s Dantem. Manželé Skolkovic se diskvalifikovali na stejném místě trati (asi fungovala nějaká telepatie či co… Grimace) a Radana Redynku nezvládla navést do správné díry tunelu. Zato Hanka a Dantík předvedli krásný a čistý běh a obsadili třetí místo! Gratulace!!!Cry
Tak to byl raport o průběhu závodu  a přichází pohled do zákulisí a poděkování všem, kteří se podíleli na tom, aby závody proběhly ke spokojenosti závodníků!
To že bylo horko už jsem psala na začátku: voda tekla proudem (tak jak je vidno i  v úvodní fotografii Ha Ha), k dispozici byl bazének a sprcha, které byly hojně využívány. Velkou radost nám udělali rodiče Terky Vaverkové (paní Olga a Zdeněk), kterým se po velkých peripetiích podařilo zprovoznit   výčepní zařízení, ze kterého potom tekla skvělá a hlavně  studená zázvorová limonáda a  pivko. Měli s tím oba spoustu starostí a zařizování, takže velké děkuji za to, že se to nakonec povedlo. Také nám zapůjčili velké slunečníky, které mohli závodníci využít. Big Smile Poděkování patří i manželům Skolkovým, kteří přivezli velký párty stan, pod kterým se také bylo možné schovat před nemilosrdným sluncem a pod kterým se vydávala  fantastická zmrzlina od fantasické  Katky Hvězdové, která ji přivezla pro všechny závodníky a jejich doprovod –  a to vše zdarma!!!
Poděkování patří všem sponzorům, kteří věnovali ceny pro vítěze i všechny závodníky.. Big Smile:
Děkujeme společnostem:  Maloobchodní síť Brněnka, Aptus, Valmont, manželům Homolovým,  výrobně keksů pro psy „U dvou psů“, a e-shop: Akce-Moda.cz!
Vážíme si vás všech!!!
A na závěr poděkování našim nejdůležitějším: výpočetnímu  středisku alias Ivan Golka a jeho pravé ruce Ivě Momirovové, pomocníkům z Ostrova (díky Jiřinko, Ivetko, Ivoši, Silwíku, Katko a všem dalším ostatním ochotným!!!!), také naší dokonalé „hlasatelce“ Radance, Dudynovi za vše,  našim babičkám za provoz kantýny, paní rozhodčí za krásné parkury a posuzování a za to, že to parno vydržela, všem závodníkům a divákům za zážitky a skvělou kulisu.

Fotoalbum: Svaťka Lišková
Výsledky

Byl to sice horký, ale parádní den (a večerní áfter párty se také zapíše do těch nezapomenutelných, ale z té už fotky nejsou! Exciting ).
M.