Máme nejlepší agiliťáckou foxteriérku v republice! :-)

534225_345644432234580_753079251_nJsou závody, které splývají jeden do druhého, pak ale existují běhy a chvíle, které zůstanou. O jeden z takových vyjímečných dnů bych se s vámi ráda podělila. Jde o ohlédnutí za prvním Mistrovstvím foxteriérů České republiky které se konalo 4.8. ve Zbraslavi.
Agility závod byl vyústěním delšího programu specializovaného na foxteriéry příhodně nazvaného foxlení. Závod se tak uskutečnil v neděli, po třech dnech jiných aktivit a byl otevřen pro všechny závodníky, foxteriérům byl nachystán jeden skokový parkur navíc. Den začal slibně, na obloze poletovaly marky a zdálo se, že bude chladněji, než ostatní letní dny. Bohužel opak byl pravdou a ještě před prvním během se mračna roztrhala a slunce začalo opět žhnout.
Pořadatelé pro svůj závod oslovili rozhodčího Tomáše Glabazňu, který je svými technickými parkury proslulý. Jeho tratě byly nápadité a vyžadovaly jistý um. Neobvyklý byl poměr soutěžících v jednotlivých kategoriích, kategorie LA byla zastoupena nejméně, zato MA a SA se hemžila teriéry.
Nás z „Ostrova“ se na závod vydalo dostatek. Já na závod dorazila ve společnosti Greasy a Evy Sáňkové, které sem přijely změřit síly s ostatními českými foxteriéry. Nikdo se jim však nevyrovnal! V prvním běhu agility open skončily na druhém místě. Následovala zkouška SA2, při které si Greasy hned při proskoku nad první překážkou uvědomila, že panička zapoměla balónek před parkůrem a rozhodla se pro něj vrátit, bez balónku se přeci neběhá! Big Smile Naštěstí se zkouška do konečného výsledku nezapočítávala. Následoval jumping pro foxteriéry, kdy Greasy s Evou (nebo Eva s Greasy) skončily na prvním místě. Při posledním běhu se Greasy zamotala při náběhu do slalomu a měla tak jednu chybu, která v nás zasela semínko pochyb, neb pro udělení titulu mistr ČR byly hodnoceny všechny tři běhy jejichž výsledky se sčítaly.

Na výsledky se čekalo dlouho a nikdo netušil jak součty dopadnou, při vyhlašování třetího a druhého mistrovského místa, jsem stále čekala, kdy uslyším známé jméno, ale to zaznělo až spolu s vyhlášením místa prvního! Tak se tedy z naší Evy a Greasy staly mistryně republiky foxteriérů. Domů si děvčata odvezla dva obrovské poháry – jeden je putovní a příští rok se o něj opět utkají foxteriéři, možná si jej odveze domů zase Greasy, která v něm do té doby může pohodlně spát.Exciting

Nutno dodat, že i ostatní Ostrovani se ukázali v tom nejlepším světle. Domů se, krom titulu vezly i čtyři medaile. Však to znáte, když ostrovni někam vyrazí …  (asi dobrej oddíl) Victory
autor článku: Silva Jasičová
993656_345644428901247_83528561_n