Úspěch Ostrovanek na MS ČR

Ve dnech 9.-10.9. 2023 proběhlo Mistrovství ČR v agility v Trutnově. Kvalifikačními závody na toto mistrovství prošlo sedm týmů z Ostrova a to Gabriela Ředinová s šeltií Kízi (Adelaide Always Smiling Cheek), Hana Frimmelová s parson russel teriéry Fanynkou (A3Ch True Love Tiffany vom Mehrental) a Bioškem (Perfect Bio Stars Power Dogs), Dagmar Žáková s border collií Willy (A3Ch Will to Please Dajavera), Radana Růžičková s Reďou (Aready Bohemia Grant) a Haru ( Hi, I am Haru Bohemia Grant) a naše bývalé juniorské hvězdy Tereza Vaverková s šeltií Holly (Holly z Pravého břehu) Alena Frimmelová s šiperákem Zízanem (Azizi od Prachovských skal) a také její sestra Lucie Frimmelová s pudlem Tazíkem (A3Ch Baltazar Ellie’s Jolly), která ovšem svou účast na mistrovství kvůli zdravotnímu stavu Tazíka vzdala.
V průběhu našich sobotních závodů Podzimní Robinsonáda (viz. článek níže 🙂 ) jsme mohli on-line sledovat výsledků bojů o titul v soutěži družstev a měli jsme opravdu velkou radost, jak se družstvu „Ostrovanky“ ve složení Gabča+Kízi, Hanka + Fany, Alča+Zíza a Terka+Holly dařilo hned v úvodním běhu jumping, kde zvítězily nad dalšími 12-ti družstvy! Odpolední běh agility se zdramatizoval jednou diskvalifikací, ale Tereza s Holly tlak ustála a dokázaly zaběhnout čistý běh. S jednou chybou obsadilo družstvo Ostrovanky 4.místo. Součet obou běhů jim vynesl titul druhých vicemistryň ČR v soutěži družstev kat. small !!!!!!
Radana a Dáša soutěžily v kat. large v družstvu For ever Young, které po úvodním běhu agility obsadilo 9. příčku z 27 družstev a Radana s Haru podpořila svoje družstvo „Bez deprese“ skvělým bezchybným během a dovezla si domů medaili za druhou příčku v tomto běhu. V druhém kole už se bohužel tolik nedařilo a obě družstva byla diskvalifikována.
V neděli byly na pořadu soutěže jednotlivců a tam naprosto fantasticky zaběhla Gábi s Kízou a Hanka s Bioškem. Obsadily po běhu agility 3. a 1. místo a ve finále tyto svoje pozice uhájily a tak máme na Ostrově Mistryni republiky v kat. small Hanu Frimmelovou a 2.vicemistryni Gabrielu Ředinovou!
Moc gratuluji za všechna ta umístění a tituly i za povedené běhy bez umístění. Počasí bylo velmi horké a podávat dobré výkony stálo hodně sil!
Přeji všem hodně úspěchů do další agilitní sezóny! Martina
Všechny výsledky najdete zde!