Letní Robinsonáda 2023 – reportáž

V sobotu 27.5. proběhly naše tradiční agiliťácké závody Letní Robinsonáda!
Ale dost věcí se událo zcela netradičně! Tak za prvé: naše skvělá fotoreportérka Svaťka Lišková prostě doslova a do písmene „nemohla“ přijít, protože jí nohy vypověděly službu. Sice poslala foťák a po výzvě se mi přihlásila jako foto-náhradnice Hanka Kejslarová a za její snímky z parkuru moc děkujeme, ale jaksi jsem postrádala ty momentky „ze zákulisí“ a uniklo mi spoustu snímků ze stupňů vítězů.. a tak i když jsme se snažila na poslední chvíli něco nafotit aspoň přes mobil, není to prostě ono… Svaťce moc přeji, ať se jí brzy uleví!
Další změna byla v našem „výpočetním středisku“… Po mnoha letech skončilo naše osvědčené duo Momo+Ivan a věřte, že mi z toho bylo smutno…. Ale chápala jsem jejich důvody a tak musela hledat náhradu… Časomíra i ozvučení zůstalo v režii Ivana a zpracování výsledků v programu Agigames zvládla na jedničku Vlaďka Homolová ve spolupráci s Jiřkou Sáňkovou – moc a moc jim oběma děkuji za jejich čas a chuť se zapojit!!!!

Letní Robinsonáda probíhá ve formátu tří otevřených běhů ( tzn. pro všechny výkonnostní kategorie) ze kterých se kvalifikuje předem určený počet nejlepších týmů do finálového běhu o finanční odměnu. 🙂
Jsem moc ráda, že jsme měli startovní listinu stále zaplněnou i přes spoustu změn na poslední chvíli. Není to až tak úplně normální, protože je doba zrychlená a i agiliťáci nechtějí trávit celý den na závodech, tak jak to bylo dřív úplnou samozřejmostí a o to víc mi ten zájem dělá radost.
Rozhodčí Adéla Havlíčková nasadila laťku obtížnosti tratí vysoko a držela se jí na všech svých parkurech. 🙂 A tak bylo moc zajímavé pozorovat boje o postup do finálového běhu.
Počasí nám přálo, pomocníci byli skvělí, o občerstvení všech zúčastněných i náhodně kolemjdoucích, se postarala Ola Vaverková a tudíž i restaurace Farma :-), Ostrovanský stůl se prohýbal pod dobrotami od našich Ostrovanek a pro mě osobně to zase byl jeden z těch pohodových závodů, kde sice sláva patří vítězům a čest poraženým, ale doufám, že si to všichni užili stejným dílem ! 🙂
A to také díky našim milým sponzorům, kteří dodali ceny pro vítěze jednotlivých kvalifikačních i finálových běhů:
Společnosti Calibra (děkujeme i za prezent pro všechny zúčastněné v podobě vzorků krmení a balíčku pamlsků pro psy!), společnosti Canvit, Vlaďce Homolové za (už spoustou závodníků očekávaná 🙂 ) moravská vína, chovatelským potřebám Rak-Brno (a zároveň děkujeme za možnost nákupu jejich zboží ve stánku přímo v průběhu závodu) a také společnosti RedBox Park.
Tak na viděnou zase příště!

Výsledky závodu zde
Fotogalerie Zde