Soustředění agility Lamberk2014 – reportáž

Týdenní soustředění agility v parádním areálu „U Lamberka“ se neslo ve znamení aprílového počasí…Big Smile. Příjezdová neděle byla ještě krásná, stejně jako pondělí, ale potom bohužel přišla prudká změna a všechny nás otrávil pondělní celodenní intenzivní déšť. Pamětníci si zavzpomínali na podobné zážitky z let minulých.. Opět jsme se tedy aspoń vydali na společnou procházku, někteří odpočinek jen přivítali, někteří odjeli na noc do tepla domova… Big Smile Ani v úterý se počasí neumoudřilo a ranní teplota klesla někam k šesti stupňům celsia… To už bylo na pováženou a všichni jsme neustále nervózně srovnávali předpovědi počasí ze všech možných zdrojů (které se samozřejmě velmi lišily!). Nakonec jsme šli trénovat aspoň na louku, protože uprostřed hřiště stály dvě obrovské kaluže vody… Ale vše zlé má také někdy svůj konec, takže od středy už bylo vše tak jak v létě má být a tréninky mohly opět probíhat podle plánu… Doufám, že si je všichni užili! Škoda jen, že nemohl běhat Brix, který si v úterý natáhl úpon na zadní noze, takže nás Vilma opustila (ale přijela nám pomáhat na sobotní zkoušky – díky za to!Big Smile).
V okolních lesích rostlo neuvěřitelné množství hub – tedy především babek, o které jsme doslova zakopávali, ale taky praváci, podborováci, kozáci, růžovky, bedle prostě vše mňam- Mistr houbař byl Renda, který se z lesa vracel vždy s plným igeliťákem hub – samozřejmě otevřeným, aby se houby nezapařily! Cry.
Svaťka zarputile sušila a co neusušila, tak posílala domů.. Big Smile
V sobotu jsme vše připravili na dvojzkoušky, které měly být vyvrcholením našeho táborového snažení… Bohužel nám pan rozhodčí neschválil náš slalom a já musela jet vypůjčit do Třebíče jiný, který odpovídá řádu agility. Tímto ještě jednou moc děkuji za ochotu místnímu agi klubu za nezištnou pomoc! Přišla jsem tak o starty našich „jedničkářů“. Ale téměř všichni zvládli zaběhnout aspoň jednou  zkoušku na výborně a Gabča se Šarí dokonce dvakrát bezchybně a na prvním místě v kat. MA1! V kat. SA2 se nejlépe dařilo Aleně Frimmelové s Angie, když byla také 2x první! V kat. LA3 poprvé startovala Dáša s Cherry a na hodně obtížné trati zvládly zaběhnout jedinný bezchybný běh z 6-ti účastníků. Ve druhé zkoušce se to stejné podařilo Hance a Dantemu a Hanka odběhla i parádní běh se Zuminkou v kat. SA3 (2.místo). Všem moc gratuluji!!
Děkujeme všem fotografům a reportérům, kteří celý týden zuřivě fotili a natáčeli z všemožných pozic a úhlů: Hanka, Svaťka, Eliška, Lukáš, Jirka i Gabča.
Děkuji vám za účast: Peti, Radku, Nelinko, Jitko, Rendo, Svati, Dášo, Gábi, Hani, Martine, Lucko, Alčo, Šárko, Tome, Eliško, Lukáši,  Evi, Báro, Vlaďko, Pavle, Jirko, Ivčo, Ivoši, Vilmi, Kristy, Momo a Radanko – bylo to prima a zvlášť vaše společnost u večerních táboráků. O to, aby mělo každý večer co hořet se nejvíc postarali naši muži!! Díky vám všem!  Pavel dokonce dovezl  motorovou pilu a aby měl co řezat, o to se postali Jirka s Ivetkou,   Big Smile A nejde zapomenout na neuvěřitelné množství všech různých brambůrek, krekrů, oříšků, tyčinek a jiných velmi nezdravých věcí, které každý večer kolovaly sem a tam! 🙂
Snad jste byli všichni spokojení a i když počasí nebylo ideální, mohlo být taky hůř.Grimace

A musím moc poděkovat Vilmě Kučerové za obstarání sponzorského převozu překážek od společnosti Valmont s. s r.o.

A poznámka nakonec: tento týden byl prozatím poslední, který jsem zorganizovala.. Opět si dám od pořádání pauzu….Victory