Letní Robinsonáda 2022 – závody agility – reportáž

Po dvou letech covidových omezeních jsme v sobotu 28.5. mohli opět uspořádat naše jaro-letní závody agility.
Ještě 14 dní před startem prvního závodníka jsem byla připravená tento závod zrušit kvůli malému počtu účastníků. Přeci jen to jsou svým způsobem specifické závody, kdy se ze tří běhů nominují týmy do finále, kde vítězové získají finanční odměnu. No a při počtu cca 30 týmů tento formát postrádal smysl. Nakonec jsem se ale rozhodla ještě vyčkat a případně formát závodu změnit s případným souhlasem přihlášených…
No a dopadlo to nejlíp jak mohlo… Maximální počet týmů sice naplněný nebyl, ale 67 startujících už bylo super. 🙂
Počasí bylo spíše jarní, než letní a docela dost foukalo, ale pro psiska to byla ideální teplota.
Rozhodčí Lenka Pánková odstupňovala obtížnost parkurů pro závodníky: první (lehčí a krásně běhavý) jumping, druhý jumping byl bezvadný v tom, že nabízel více variant vedení po velmi členité trati a bylo zajímavé sledovat, jak se s tím jednotlivé týmy vyrovnávali. Poslední kvalifikační běh agility už prověřoval dovednosti týmů (hlavně tedy kolem kladiny) a závěrečný finálový běh byl napínavý od začátku až do konce (tam tedy nejvíc! :-)), ale ve všech třech kategoriích si s ním týmy poradily a tak jsme mohli vítězům předat obálky. 🙂
Byl to opět velmi příjemný den na Ostrově a na jeho pohodě se podílelo kromě milých závodníků i spousta lidí, díky nimž se tyto závody mohou konat.
Moje poděkování patří Olze Vaverkové, která se starala o plné žaludky všech přítomných, Svaťce Liškové za fotoreportáž i za sladkosti pro vítěze jednotlivých běhů, Hance Ambrosové za obstarání cen od našich sponzorů: společnost Barking Heads a společnost Canvit, Vlaďce Homolové za vína od moravských vinařů (která jsou mezi závodníky velmi, velmi oblíbená!!! :-)).
Poděkování míří i k našemu výpočetně/měřícímu středisku: Ivan Golka a Iva Momimorová, který byl tentokrát posílen o zmrzlou zapisovatelku Hanku Skolkovou 🙂 a také našim babičkám v naší „kavárně“ :-)!
No a na závěr poděkování všem Ostrovanům za pomoc při stavbách parkuru a při průběhu závodu – jste opravdu skvělí a je na vás spolehnutí a já jsem za to velmi vděčná !!!


Fotogalerie
Výsledky závodu (objeví se za pár dní)