O Mistra Ostrova 2018 – reportáž

V sobotu 20.10.2018 jsme uspořádali tradiční klání o titul Mistra Ostrova v agility pro rok 2018. Jak jsem se při náhodném pročítání svých záznamů dozvěděla, tak tento titul udělujeme od roku 2004.
Až na loňskou výjimku se vždy jednalo o neoficiální závody a letos jsme se k tomuto formátu zase vrátili, protože se prostě jedná hlavně o interní záležitost a setkání všech Ostrovanů, kteří  spolu většinu roku trénují  na našem cvičišti! 
A že je nás už požehnaně!
9 týmů v kat. Učni, 42 týmů v kat. Mazáci!!!
No a letošní novinkou byl i 1. ročník závodu O Mistra Ostrova 2018 v Hoopers, kde startovalo v kat. Fun 20 týmů a v kat. H0 7 týmů!
Závod Hoopers jsme zařadili na úkor tradiční „tunelidády“, ale doufám, že to nevadilo a závodníci i diváci se dobře bavili. 🙂

V kat. smal Fun zvítězila Alena Frimmelová se svou pudličkou Angie, na druhém místě byla Vendula Čuperová s  kříženkou Cookie a třetí místo obsadila Zemanová Danuše a její  malá kníračka Aisha.
V kat. large excelovala Eliška Sovová s border collií Lajlou a s o něco málo horším časem skončila na druhém místě Tereza Vaverková s Rhodeským Ridgebackem Buggim (majitelka Lea Klimešová) . Třetí příčku okupovala opět Eliška Sovová s border collií Kimem (majitel Lukáš Sova).

Titul Mistra Ostrova v Hoopers (titul je vždy z nejvyšší kategorie a tou letos byla kat. H0),  zaslouženě náleží pro další rok Olze Vaverkové a její Quině ( fena plemene rotvajler), druhé místo obsadila Dagmar Žáková a border collie Wily a na třetí příčce byla Mirka Štěpánková a šeltie Basty.

Nejlepšími Učni agility se pro letos staly tyto týmy:
kat. small : Hanka Frimmelová a její „prtka“ 🙂 Fany
kat. medium: Bára Maršálková a šeltie Harry
kat. large: Julie Dalajková a šeltie Bastien

No a to nejlepší nakonec!!!
„Nejprestižnější agilitní závod roku“ vyhrály tyto tři skvělé ženy! 🙂 A tři báječná  psiska, která pro ty skvělé ženy udělají vše, co jim na očích vidí!!! 

Kat. small Lucie Drápelová a její parson russell terier Ice,
v kat. medium Jana Kopřivová a pudl střední  Čaki
a v kat. large Radana Růžičková a border collie Ready.

Gratuluji všem vítězům a děkuji všem skvělým sponzorům, díky kterým jsme mohli rozdat štědré ceny nejen vítězům!!!! 
Moc si vaší podpory vážíme!!!

Maloobchodní síť Brněnka s.r.o.
Společnost Valmont
RedBox Park Brno
Manželé Homolovi a tím i skvělá vína!!!
Společnost Canvit
Krmivo Brit

Na závěr poděkování  účastníkům,  skvělým pomocníkům, báječným kuchařkám, divákům a vůbec všem, kteří měli chuť udělat tento den prostě perfektním!!! 

M.V.

foto z akce okem Svaťky Liškové!  Děkujeme