Letní Robinsonáda 2016 – malá reportáž

Máme za sebou další z „typicky ostrovních“ závodů – tzn., že teplota vzduchu se v době konání závodu blíží, dosahuje, nebo překračuje  tropické hodnoty!  Ale my už jsme zvyklí a snažíme se všem účastníkům od těch veder trochu ulevit. ..Ať už bazénky a sprchou pro psy, nebo studenými nápoji pro pánečky. O parádní občerstvení se tentokrát postarala Olga Vaverková se svým stánkem, za což jí patří velké poděkování!!! Stejně tak patří náš obdiv opět babičce Terezky Uhrové, která opět upekla a vytvořila tématický dort, který byl opravdu umělecké dílo (Robinson s rybou v náručí, moře a oblázková pláž, palma a na ní opice, banán, žabka atd… – prostě fantazie!!!  ). Děkujeme i našim babičkám v kantýně, které pozdvihávají  „kávovou kulturu“ na našich závodech .
Děkujeme za tradičně perfektně zajištěnou časomíru a zpracování výsledků Ivanu Golkovi a Ivě Momirovové, všem neúnavným pomocníkům a Ostrovanům, kteří se podíleli na bezproblémovém průběhu závodu.

No a co se týká závodu samotného:
Na programu byly 3 běhy (agility a 2x jumping), ze kterého se mohly týmy probojovat do finálového běhu. Vítězům finálových běhů připadla finanční odměna ve výši 1.200 Kč za 1., 900 Kč za 2. a 600 Kč za 3.místo.
Paní rozhodčí Lenka Pánková mi už před závody napsala, že je vděčná za takový program závodu, protože je poněkud unavená z trendu dvoj-troj-čtyř-pěti…. zkouškových dní, které musí v poslední době posuzovat.
Připravila si pro nás krásné tratě a nejlepší byl závěrečný finálový parkur, který opět prověřil připravenost a odolnost všech týmů!   Finále mělo ten správný „náboj“ a my ještě jednou gratulujeme všem vítězům (a Ostrovanům zvlášť ) a ještě jednou děkujeme Lence za její posuzování.

Na závěr opět poděkování našemu sponzorovi: společnosti Brněnka a.s. ,
Svaťce Liškové za její fotoreportáž a
Dudynovi za technickou podporu! 

Těšíme se naviděnou na naší další akci!
M.

Výsledky závodu.
Foto z akce od Hanka Frimmelová