Mistr Ostrova 2014 – reportáž ze závodu

dsc_0182V sobotu 11.10.2014 se na našem cvičišti konaly závody agility, ve kterých týmy soutěžily  o tituly „Nejlepšího učně“ a „Mistra Ostrova“ v agility pro rok 2014.  Letošní  ročník tohoto klání se nesl ve znamení skvělého počasí, dobré nálady, parádních výkonů a velkého množství dobrot od sponzorů a příznivců naší Psí Školy!!! Je mi líto všech těch, co se nemohli z nějakého důvodu zúčastnit – myslím, že o hodně přišli! Wink

Překvapení dne nám připravila Veronika Fiamoli, která všem účastníkům věnovala fantastický pětikilový dort s logem Psí školy. Ten dort byl opravdu umělecké dílo a my všichni Veronice ještě jednou moc děkujeme! Dalším skvělým sponzorským darem byly koláče pro Nejlepší Učně a Mistry Ostrova, které napekla další naše kurzistka paní Věra Vrbová – byly opravdu krásné a výtečné. Do „rodiny“ sponzorů se tentokrát přidala i Darča Dytrychová a její partner Jirka, kteří věnovali karton vín pro vítěze a další ceny.
Stejně jako na Podzimní Robinsonádu přijela i Zuzka Janečková se svým stánkem U dvou psů a prodávala svoje výborné keksíky pro psíky i pánečky a také věnovala nádherné a voňavé kosti a balíčky keksů pro všechny vítěze.
Největší díky ovšem jako vždy patří našim stálým a věrným sponzorům: manželům Liškovým a společnosti Brněnka a.s.,  a manželům Homolovým za  všechny ty láhve vína, které jsou určené jak pro vítěze, tak pro naše společné posezení po závodech!
Věřte milí sponzoři, že si vás všech opravdu vážíme!!

A teď už k samotnému závodu:
Program, pravidla  i kategorie týmů jsou již několik let stále stejné. Na začátek stejný tunelový parkur pro všechny přihlášené, kde si mezi sebou mohou všichni porovnat svůj výkon bez ohledu na kategorii. Následuje jumping pro kategorii začátečníků – neboli Učňů a kategorii pokročilých a závodníků- alias Mazáků..  Potom následují běhy agility pro Učně a Mazáky. Ze součtů běhů jumping vzejdou vítězové obou kategorií, podmínkou ovšem je, že jsou to „Ostrované“ – tedy ti, co u nás pravidelně agility trénují. Smile

Letos se na starty postupně připravilo 58 týmů, z toho 35 Ostrovanů!!! A Ostrované také ve všech bězích  obsazovali stupně vítězů!!! A v součtech běhů si příčku nejvyšší nechali uniknout jen v kategorii medium jak pro Učně, tak pro Mazáky, i když časy měl jak Lukáš, tak Jana nejrychlejší, jen nastřádali nějaké chybky. Wink

Největší radost mám vždycky z nováčků, kteří letos začínali na jaře agility trénovat, ať už pod taktovkou Hanky Frimmelové, nebo mojí, a je krásné sledovat jejich pokroky.

Takže gratulace všem vítězům i poraženým, protože nad někým ti vítězové vyhrávat prostě musí! Cool
Nejlepšími Učni agility jsou pro rok 2014 v kat. small Eva Šmerdová a šiperák Jetty, v kat. medium Lukáš Sova a stafordšírská bullteriérka Baboo a v kat. large Radana Růžičková a border collie Ready.
Mistry Ostrova se pro rok 2014 stali: v kat. small Alena Frimmelová a trpasličí pudlice Angie, v kat. medium Jana Kopřivová a pudl střední Denny, a v kat. large zvítězil Jirka Skolek s border collií Miou.

Užívala jsem si výkonů všech závodníků opět v roli rozhodčí, jen doufám, že jsem svým posuzováním nikoho nepoškodila a jestli ano, tak věřte, že to nebylo schválně! Strašně nerada jsem ukazovala zkřížené ruce ve znamení diskvalifikace, zvlášť, když šlo o finálové běhy a do konce zbývalo už překonat jen dvě překážky. Ale nedalo se jinak.. Všem těm, co nepřisuzují chyby na parkuru svým psům, ale hledají vinu u sebe, opravdu děkuji! Cry Vím, že je to někdy těžké a vy si říkáte, že vám to ten pes snad dělá naschvál, ale tak to není! A i kdyby ano, tak k tomu má určitě dobrý důvod! Exciting.

Poděkování samozřejmě patří i skvělé obsluze elektronické časomíry a zpracování výsledků od Ivana Golky a Ivy Momirovové a samozřejmě i skvělé komentátorce Radaně Růžičkové.
A moje největší „děkuji“ směřuje k Dudynovi Girl, který se stará snad úplně o všechno a ještě nám na závěr náročného dne dělá taxikáře!

Den jsme zakončili u lukulských hodů a přátelského posezení, které se protáhlo až do večerních hodin. Tímto také děkuji za všechny příspěvky na pořád plný Ostrovanský stůl a za skvělou obsluhu naší kantýny, kterou po vzoru stánku „U dvou psů“ přejmenuji na „U dvou babiček-pohodářek“! Exciting

Mějte se všichni krásně a za rok se budeme těšit opět nashledanou!!!
Martina

Výsledky akce
fotogalerie: Svaťka Lišková