Nejlepší Pátci a Robinsoni Ostrova 2014 – reportáž ze závodu

dsc_0140_0V neděli 18.5. proběhl už třetí ročník závodu v ovladatelnosti psů podle upravených řádů KJ Brno zkoušek ZOP a ZPU1, nazvaný „O nejlepšího Pátka a Robinsona Ostrova“. Mimo domácí týmy se do obou kategorií (Pátci cvičili dle zkoušky ZOP a Robinsoni dle zkoušky ZPU1), přihlásili i týmy z Kynologického klubu BaF Brno a další dva týmy, které svou příslušnost k nějakému klubu neuvedly. Počasí bylo celý víkend nepříjemné, ale v neděli ráno alspoň nepršelo (pršet začalo až při vyhlašování výsledků kategorie Robinsoni) , takže všichni závodníci měli stejné podmínky pro své výkony. Ty posuzovala paní rozhodčí Iveta Jedličková a měla to někdy hodně těžké, protože někteří závodníci si buď vůbec nečetli propozice, nebo neznali zkušební řády. To ovšem neplatí pro Ostrovany!!! Ti byli samozřejmě připraveni! Victory Jen tentokrát cosi chybělo na dosažení prvních míst a titulů, které si tak  odváželi přespolní. (Zřejmě trest za pýchu šéfové, která si byla jistá, že se to nemůže stát! Shocked). Také počet přihlášených se rapidně snížil a nakonec nedorazila ani naše „tutovka“ Bára Molinová s Toffinkou, které 14 dní před závody, získaly na zkouškách ZOP plný počet bodů! Bohužel Tofču sklátila viróza…
Ale konec bědování, sice ti nejlepší nebyli z Ostrova, ale i tak v kategorii Pátků obsadili 2. a 3. místo a v kat. Robinsonů uteklo vítězství o pouhý bod naší matadorce Svaťce Liškové s Kesskou.
Všem Ostrovanům i přespolňákům děkuji za účast a gratuluji k výsledkům.
Moc děkuji i za všechny bábovky, koláče, záviny a zákusky, které opět zaplnily stůl!!! Tahle tradice je prostě skvělá a jsme rádi, že ji pořád dodržujete.

Děkuji sponzorům – společnosti Brněnka (manželům Liškovým), manželům Homolovým a také společnosti Valmont (v zastoupení Vilmy Kučerové Big Smile), která dodala hlavní cenu závodu : kávovar Dolce Gusto!

Děkuji Svaťce Liškové za foto, Radaně za organizaci, Ivetě za posuzování a trpělivost a tam nahoru vzkazuji, že se polepším a ať už na nás neposílají slotu a neúspěch! Shame

Výsledky:

Kategorie Pátci:
1. Nováková Kateřina a Rubby, 93 bodů, KK BaF
2. Radovan Vojtáš a Rocky, 89 bodů, Psí škola „Na Ostrově“
3. Jiránková Regina a Asta, 87,5 boduPsí škola „Na Ostrově“
4. Leittner Jan a Apash, 77 bodů, KK BaF
5. Borutová Markéta a Viki,76 bodů,  Psí škola „Na Ostrově“
6. Koláčková Iveta a Muffin, 63 bodů

Kategorie Robinsoni
1. Wildmannová Zuzana a Blbouš, 105 bodů,
2. Lišková Svatava a Kessy, 104,5 bodů, Psí škola „Na Ostrově“
3. Ryglová Kristýna a Agora, 103 bodů,přivolání 9,5 bodů, KK BaF
4. Morongová Klára a Rhon, 103 bodů, přivolání 6,5 bodů KK BaF
5. Kopřivová Jana a Denny, 102 bodů, Psí škola „Na Ostrově“
6. Skolková Hana a Darek, 101,5 bodů, Psí škola „Na Ostrově“
7. Junga Lukáš a April, 100,5 bodů, Psí škola „Na Ostrově“
8. Vaňková Petra a Meggy, 96,5 bodů, Psí škola „Na Ostrově“
9. Kučerová Vilma a Brix, 87,5 bodů, Psí škola „Na Ostrově“

[slideshow id=39]