O Mistra Ostrova 2013 – reportáž ze závodu…

V sobotu 12.10.2013 bojovali účastníci našich neoficiálních závodů o titul Mistra Ostrova 2013 v agility.. Pokud jsem to dobře počítala, byl to už 10.ročník tohoto závodu a jsem ráda, že nám na rozdíl o loňského ročníku nepršelo a všichni závodníci mohli předvést své výkony na solidním terénu..Titul Nejlepšího učně agility a Mistra Ostrova mohou získat jen závodníci, kteří trénují v naší Psí škole a moc mě těší, že Ostrovany obsadíme  všechny kategorie tohoto závodu a že se jim daří i v konkurenci z jiných klubů a měst. Celkem se letos zúčastnilo 57 závodních týmů a z toho 35 Ostrovanů!!! Whau – to nás ale je!!! Cry
Závody již tradičně začínají „hrou“ na rozběh, kdy se parkur skládá především z tunelů. Někdy je to zapeklité, zapamatovat si trať a proběhnout ji ve správném pořadí… Kam se člověk podívá, tam je nějaká díra tunelu…  Grimace Ale protože to jsou závody neoficiální, tak si můžeme určit i svoje pravidla a nikdo není diskvalifikovaný, i když se splete (pokud tedy chybu opraví!).  Po tuneliádě, ve které soutěží učni i mazáci dohromady, následuje zvlášt parkur jumpingu pro učně a zvlášť pro  mazáky a to stejné platí i pro parkur agility. Ze součtů těchto běhů vzejdou vítězové závodu.
Letos jsem v učňovských bězích viděla moc pěkné výkony a kromě jednoho pejska, běhali všichni s nadšením a radostí. Nejlepšími učni agility se pro letošní rok staly pro kat. small Iveta Trávníková se Sepem (Sepík je naše tryskomyš!Exciting), v kat. medium Gabča Ředinová a Šarí (Gabča zvítězila bezkonkurenčně, protože byla v kat. M jediná zástupyně Ostrova, ale své vítězství si rozhodně zasloužila dvěma bezchybnými vítěznými běhy!), v kat. large byla vítězkou Regina Jiránková se svou Astou (Asta má sice zdravotní handicap – po úrazu přišla o  jedno své oko, ale při překonávání překážek jí to evidentně nevadí! Big Smile )

Titul Mistra Ostrova 2013 si v kat. small vybojovala Andrea Heřmanová s Amy, v kat. medium zvítězila Jana Šebestová, ale ne s Beskou, se kterou normálně běhá, ale s pudlicí Angie své dcery Hanky, která si užívala někde na oslavách narozenin.. (a tak to má za to, titul patří její mamce!!! Exciting) V kat. large si nejlépe z Ostrovanů vedla Katka Benešová se svou jedenáctiletou! Porshe!!!

Všem ještě jednou moc gratuluji a doufám, že si to užili!!
Já jsem měla radost z naší nejmladší účastnice Pavlínky Skřipcové s Bodíkem, pro kterou to byly její první agilitní závody a zvládla je naprosto perfektně. Podle její maminky byla moc nervózní, ale já jsem to na ní rozhodně nepoznala. Hlavně má opravdu krásný vztah ke svému psovi  a leckteří dospělí by si z ní mohli vzít příklad! Tak ji budeme držet palce v její další závodní kariéře a podporovat ji na trénincích! Big Smile. Moc ráda bych se aspoň krátkou větičkou zmínila o všech našich závodnících, ale na to nemám spisovatelský potenciál. Takže byli jste skvělí všichni a děkuji vám za vaše výkony!!!

Na závěr jako vždy poděkování všem sponzorům cen: manželům Liškovým a společnosti Brněnka, Lei Klimešové a firmě Dopelmayer a manželům Homolovým.
Tentokrát velké poděkování za úžasné dobroty, které přinášejí na stůl naši Ostrované. Bylo toho požehnaně, ale stejně se nakonec všechno snědlo!
Díky za krásnou závěrečnou „áftrpárty“, kterou příznačně ukončil poryv větru, který nám odnesl střechu nad hlavou.. (Letos padly za oběť povětrnostním podmínkám oba dva naše párty stany – ale sloužily věrně už několik let, takže příští rok holt budu muset koupit nové… Shocked)
Děkuji Ivanovi a Momo za perfektní servis při zpracování výsledků, našim babičkám za obsluhu kantýny, Radance za komentování a rozdávání cen, Dudynovi za vše ostatní potřebné a všem Ostrovanům za pomoc při organizaci závodu a Svaťce za fotoreportáž!!!

Podle mého názoru se ten jubilejní ročník vydařil, ale na hodnocení nejsem ta správná, nezaujatá, osoba! ExcitingGrimace M.

Foto z akce: 1.část, 2.část , výsledky závodu.