Soustředění dětí a juniorů

O propršené víkendu 9.-10.6 se konalo na Ostrově soustředění dětské a juniorské reprezentace v agility. Klub Agility ČR mě před časem oslovil, abych pro všechny připravila dvoudenní trénink a já souhlasila.  To jsem ovšem ještě netušila, že po kvalifikačních závodech bude nominováno pro  výpravu na Agility Europien Open Junior 32 týmů! Vůbec jsem si nedovedla představit, jak zvládneme trénink v takovém počtu.  Ale dny jsou v červnu dlouhé, takže jsme mohli trénovat klidně až do tmy. To by ovšem nesmělo už od pátku pršet.. Škoda přeškoda. Terén na cvičáku nebyl po dlouhém suchém období dobrý, tráva vůbec nenarostla a tak se po pár sekvencích běhalo spíš na blátě. Ale všichni běhali po parkuru tak, jak kdyby jim na hlavu nepadaly litry vody a jako by jim to vůbec neklouzalo… Byli prostě skvělí. Jejich výkony byly fantastické, chování na parkuru profesionální, všichni měli  ke svým psům perfektní vztah (mnozí dospělí by k nim mohli jít do učení!) Prostě byla radost se na ně dívat.
Cílem soustředění bylo i to, aby se všichni navzájem lépe poznali a aby na EOJ táhli za jeden provaz. Proto pro ně naše teta Momo nachystala pár seznamovacíh her a spolu s Radanou se všem věnovali v době, kdy zrovna nebyli na parkuru. I podle jejich slov byli všichni bezvadní a zvlášť ti nejmladší se do všeho zapojovali s velkou chutí.
Moc mě mrzí, že jsme nemohli potrénovat víc, ale když v neděli v poledne opět začalo pršet a zónové překážky začaly být zase nebezpečné, tak bylo rozhodnuto, že soustředění ukončíme dřív, než se předpokládalo. Všichni balili mokré věci a stany, spousta z dětí byly z opačných koutů republiky a zdraví máme všichni jen jedno.
Jsem ráda, že se nikomu nic nestalo a i když to nebyl plnohodnotný trénink, tak si z něho snad každý něco odnesl.
Budeme  všem moc držet palce, ať se jim zadaří a dovezou domů z Rakouska co nejvíc trofejí!
Martina
Foto od tety Momo