Lážo Plážo na Ostrově – závody agility

dsc_0233Každý si představuje strávení svátečního dne oslavy „svátku práce“ trochu jinak… Někdo si ho spojuje s průvody a demostracemi, někdo je rád, že má státem placené volno a zrekreuje své (prací opotřebované) tělo a duši způsobem, který považuje za nejpříjemnější, někomu je ten fakt, že je vyhlášený státní svátek, úplně jedno, protože musí jít  do práce jako kterýkoliv jiný pracovní den, ale  správný agiliťák nevyužije ani jedné  z nabízených možností a vydá se na závody!Big SmileZávody Lážo Plážo jsme původně pořádaly v prázdninových měsících, ale letos mě při pohledu do kalendáře napadla myšlenka, že bychom je mohli uspořádat už na prvního máje! Většinou už v květnu bývá pěkné počasí a lidičky ještě nevybírají svou dovolenou v plném rozsahu… No počasí nezklamalo – bylo opravdu „velmi“ letní – teplota 31 stupňů ve stínu vybízela spíš k tomu, abychom se všichni odebrali někam, kde nám nalejí studený drink a pustí naplno větráky.  A startovní listina byla naplněna až nadoraz.
Kategorie účastníků byly jako vždy rozděleny na začátečníky a závodníky (kteří byly z pracovních důvodů nazváni „zbytek světa“)  Začalo se tuneliádkou – pouze jedna skoková překážka na začátek a na konci , jinak trať ze samých tunelů, potom přišly na řadu tratě jumpingu pro začátečníky a pokročilé a končilo se parkury pro běh agility – opět začátečníci a „zbytek světa“.
Role rozhodčího jsem se i tentokrát ujala já a nezbývá mi nic jiného, než opět vzdát hold všem oficiálním rozhodčím agility!  Nechápu, jak jsou schopní tuto profesi dělat třeba každý druhý víkend a dva až tři dny po sobě!!! Mě se motala hlava už po prvním běhu tuneliády kat. small a chtěla jsem jít domů Grimace Profíci musí denně posoudit až 300 běhů a být neustále bdělí! Čím víc mám za sebou těch „neoficiálních posuzování“ našich závodů, tím víc je mi jasné, že člověk prostě nedokáže udržet pozornost pro všechny stejně – nejde to! Nejsme mašiny, stejně jako nejsou roboti ani naši čtyřnozí miláčci a vedro se tentokrát na některých z nich hodně podepsalo! Takže se musím přimluvit za všechny rozhodčí, kteří vám kdy na závodech „ublížili“ – určitě to neudělali schválně! A pokud některý ze psů neběžel tak jak jste zvyklí, tak za to určitě mohla ta pekelná výheň. Ale konec moralizování!Shocked

Celý den byl prostě o.k. : sice fakt dost smažák, ale výkony bezvadné! Některé z báječných hospodyněk  přinesly  dobroty na Ostrovanský stůl( i když jsem je o to tentokrát zapomněla poprosit!Shame – o to větší je můj dík! Big Smile) Všichni naši Ostrovani běhali prostě parádně a i když se někomu nezadařil běh tak, jak by si ho představoval, tak já, jako trenérka, jsem byla fakt spokojená!!  A nakonec výsledky hovoří za vše!Big Smile I když jsem teda tak nějak nechtěně zaslechla poznámku ve smyslu: „no to se jim to vyhrává, když určitě minimálně dva měsíce trénují ty parkury, které tady jsou!“Big Smile No nezbývá než kápnout „božskou“ –  týden před závody jsem  určitému rezprezentativním vzorku svých začátečníků zkusila postavit trať, která měla víc jak 10 překážek a kterou jsem potom chtěla použít (ale samozřejmě s úpravami a v opačném směru, aby neměli žádnou protekci!)  Někteří tento parkur zvládli na jedničku, někteří měli problém už u čísla 4!Exciting.
Přiznávám se tedy k tomu, že jsem pod tíhou skupiny „nezvladatelů“ vymyslela v potu tváře a v noci před závody  úplně nové tratě, které se mi zdály jednodušší!  Ale nakonec měli všichni stejné podmínky a rychlejší vyhrával! Na skupině mazáků jsem rozhodně nic podobného nezkoušela, protože naši mazáci to nemají zapotřebí! Victory

Takže opět závěrem velké poděkování všem závodníkům za účast, Ivanu Golkovi a tetě Momo za zpracování výsledků, Radaně za nenapodobitelné komentování akce, Dudynovi za organizaci všeho potřebného, babičkám za provoz naší minikantýny a její úklid a samozřejmě všem milým pomocníkům z Ostrova!
Příští agilitní akcí na Ostrově bude Letní Robinsonáda (16.6.) – oficiální závody pod taktovkou paní rozhodčí Lenky Pánkové a já pevně věřím, že budou stejně pohodové, jako bylo Lážo Plážo!

Výsledky závodu.

Děkujeme sponzorům cen pro vítěze: společnosti Brněnka a manželům Liškovým, manželům Homolovým za skvělá vína, Vilmě Kučerové a Mirce Ošmerové za dobroty pro psy.

Děkujeme všem fotografům za zvěčnění tohoto dneSvaťka Lišková, Lucie Drápelová, Vladimír Adámek, Jirka Kotas

[slideshow id=18]