Podpálavská Drkotačka – závody agility očima účastníka…

Takový rychlý „bonzblok“ pro šéfovou aneb co  zůstalo v hlavě z Podpálavské drkotačky 2012 tetě Momo! :-)
(a šéfová si samozřejmě postřehy tety Momo nenechá jen pro sebe a podělí se o ně i s vámi! :-) )

V sobotu 18.2.2012 měly v Mikulově premiéru hned tři ostrovanské týmy – Andrea a Ejmi (SA), Igor a Eliánka (MA) a Lea s Excaliburem (LA). Andrea s Ejminou se díky Igorovu profesionálnímu zásahu úspěšně změřily do kat. small a jeho um ocenil i pan rozhodčí. Igorovi se s Eliánkou povedlo překonat látkový tunel a svoji první zkoušku doběhly bez trestných bodů na 2. místě
Po úvodním jumpu Andreu s Leou trochu přepadly chmury a chtěly jet domů, ale nakonec statečně zůstaly a vydaly se na prohlídku zkoušky. Nebyla sice úplně jedničková, ale oproti jumpu… docela se jim i vyvedla, Andrea doběhla na 7. místě.
Darja s Fidem excelovala… v jumpu byla druhá mezi Olinkou Edrovou na 1. a 3. místě. No a v agi třetí, takže jí to vyšlo pěkně do součtu na 2. místo. Navíc vyhlašovali ještě nejlepšího psa a fenu a Olinka byla první s Best Choice Od Zlatonosné říčky (F). Časově se sice Darja nevešla, ale on se teda časově nevešel skoro nikdo.
Bylo 33 L, 25 M a 36 S a zkoušku doběhli vždycky tak akorát 3 na bednu. V otevřených bězích nedobíhala ani polovina startovního pole. No a v čase taky třeba vůbec nikdo. Rozhodčí Tomáš Glabazňa měl tratě  hodně běhavé se spoustou malých pastiček, rychlé postupové časy a od půlky haly byl dost hluboký písek. Je ale pravda, že hodně dvojkařů a trojkařů, co by asi doběhlo, po chybě opravovalo a tak se to trochu přediskovalo.
Marcelka, Pavla, Silva, Jiřka i Evžen běhali moc pěkně, ale občas někde něco vyoslili, takže byl pro jejich čtyřnožce zajímavější jeden z mnoha dobře narafičených tunelů. Víc než jump se jim nakonec dařilo agility. Dívat se třeba na Silvu, jak krásně vede Láju, nebyl určitě zážitek jenom pro mě…
Alenka se Zumčou a Jana Šebestice běhaly krásně a čistě, ale měly hodně trestných za čas. Áronovi se moc nechtělo… Agince se zase chtělo až moc a Hanka ji zoufale krotila na trati… Ve dvojkové zkoušce doběhly na 2. místě. Dante byl taky radostný a jedničkovou zkoušku doběhli s Hankou jako třetí.
Verunka a Catcher měli přímo dech beroucí agi a kdyby Veru nevynechala poslední překážku, tak možná zaběhla nejrychlejší čas. Dvojkovou zkoušku doběhla čistě a na 2. místě.
Katka s Porsche i Igor s Berunou byli druzí ve zkoušce… a Alenka Jánská se tak nějak trápila…
No a jinak si to Ostrovani  rozhodně užívali, Jiřinka dovezla úžasné vanilkové rohlíčky a čokoládová kolečka, Verunka domácí buchtu… :o )
Ceny byly krásné a praktické, docela to frčelo… a pořadatelé udělali dokonce i tombolu, ve které vyhrával každý druhý los! A jen jsme tiše záviděli to množství sponzorů, holt vinařský kraj…

sepsala a bonzovala Momo

Kompletní výsledky, které zpracovával Ivan Golka za asistence Momo! :-) , nákresy parkurů, video a fotky by jste měli najíte na této adrese!

http://www.jumpingdogs.cz/zavody–akce.html